vissza a Workshopokhoz
 

“Amit az ujjaiddal csinálsz abban bukkan fel a lelked - legyen az írás, alkotás vagy kalapálás - az ujjbegyek a szárnyaid végei.” James Hillman

A természetes kovásszal érlelt kenyerek világába kóstolunk bele ezen a workshopon. Simonyi Kristóf pék tanít meg bennünket az igazi kovászos kenyér készítésére.

Kovászos kenyérsütés a Kópic Pékségben

A nap során végigmegyünk a kovászos kenyérsütés folyamatán a gyakorlatban, tehát mindenkinek lehetősége nyílik egy-egy kenyértésztát bedagasztani, keleszteni és formázni, miközben tanulunk a természetes kovászról és hogy hogyan használjuk. A workshop alatt többféle kenyeret is sütünk és megkóstolunk, illetve minden résztvevő receptekkel, sütési tervekkel és egy-egy szakajtóba helyezett tésztával tér haza, amit már otthon süt meg. A workshopon kizárólag bio alapanyagokkal dolgozunk.

GYERE HA

/  Szeretnéd megtanulni, hogy tudsz otthon is kiváló minőségű, egészséges kenyeret sütni természetes kovásszal.

/  Kipróbálnád milyen egy profi kézműves pékség műhelyében sütni.

/  Ha szeretnél teljesen kikapcsolódni, feltöltődni, jól érezni magad és együtt alkotni másokkal.

INFORMÁCIÓK

Időpontok:

Jelenleg nincs kiírt időpont.

Időtartam: a program 7 órás

Létszám: maximum 10 fő. Részvétel 15 éves kor felett ajánlott.

Képzettségi szint: kezdő szinttől

Ár:

Mit tartalmaz a részvételi díj:

/    Többféle kovászos kenyér receptet (többféle búzakenyér, 100% rozs, 100% alakor), illetve sütési terveket

/    Kovászt, melyet hazavihetsz, hogy el is kezd az otthoni sütést :)

/    Kenyér kóstolók kencékkel és kávé, tea, gyümölcs

/    Kisült kenyereket és egy saját tésztát szakajtóban, melyet már otthon sütsz meg

/    Kislétszámú csoportban minőségi oktatást, folyamatos segítséget

/    Műhelyhasználatot

Helyszín: A volt óbudai Budapesti Harisnyagyár épülete - 1033 Budapest, Bogdáni út 1.

Jelentkezz itt és levélben küldünk további információkat a helyszínről, felkészülésről, fizetésről.
Ha kérdésed van jelentkezés előtt, írj emailt! (workshop@kopic.hu)

JELENTKEZÉS

TI MONDTÁTOK

"Nagyon örülök, hogy résztvettem a workshopon, mert azóta ahogy mondani szokták más szintre lépett a kenyér sütés. A kovászos technika teljesen más, mint élesztővel dolgozni, és a tőled hallottakkal / látottakkal igazán jobb kenyerek készülnek azóta nálunk."

Gergely

"a család szó szerint nekiesett és 900 gr kenyérből 800-at kb fél óra alatt pusztítottak el. Most mindenki kenyeret kér karácsonyra, uh kezdhetek sütni, meg lisztet szerezni stb... kellett ez nekem??!! :)

Még annyit akartam mondani, hogy nagy varázslat ám ez...  valami nagyon archaikus szépség jön elő az emberből, amikor agyag tárgyat készít, vagy kenyeret süt - tiszta lelki gyakorlat mindkettő, és az időzítés ellenére megszünteti az időt. ...

köszönöm az élményt, a rengeteg beletett munkát a részetekről, maradandó, tényleg."

Délia

"Életem legjobb programja/workshopja... 
Két nap tökéletes kikapcsolódás, tanulás, alkotás, elmélyülés. 
Először a kenyésütő edény készült el, aztán megtanultam hozzá a kenyeret is. 
Profi szervezés, fantasztikus helyszín és oktatók. Akár ajándékba is. Ritkán mondok ilyet, de ez tökéletes élmény."

Gabi

"Már többször is próbálkoztam otthon a kenyérsütéssel a workshop óta, kb negyedjére vagy ötödjére csinálom. Azért írok, mert nagyon nagy öröm, hogy megosztottad a receptet és a készítési folyamatot, mert bár több éve csinálok kovászos kenyeret, sosem sikerültek ilyen csoda kenyerek itthon. ... Most pedig nemcsak én, hanem a körülöttem lévők is csodálják a sütőből kijött kis dínókat."

Veronika