“Amit az ujjaiddal csinálsz abban bukkan fel a lelked - legyen az írás, alkotás vagy kalapálás - az ujjbegyek a szárnyaid végei.” James Hillman
A természetes kovásszal érlelt kenyerek világába kóstolunk bele ezen a workshopon. Simonyi Kristóf pék tanít meg bennünket az igazi kovászos kenyér készítésére.
Kovászos kenyérsütés a Kópic Pékségben
A nap során végigmegyünk a kovászos kenyérsütés folyamatán a gyakorlatban, tehát mindenkinek lehetősége nyílik egy-egy kenyértésztát bedagasztani, keleszteni és formázni, miközben tanulunk a természetes kovászról és hogy hogyan használjuk. A workshop alatt többféle kenyeret is sütünk és megkóstolunk, illetve minden résztvevő receptekkel, sütési tervekkel és egy-egy szakajtóba helyezett tésztával tér haza, amit már otthon süt meg. A workshopon kizárólag bio alapanyagokkal dolgozunk.
GYERE HA
/ Szeretnéd megtanulni, hogy tudsz otthon is kiváló minőségű, egészséges kenyeret sütni természetes kovásszal.
/ Kipróbálnád milyen egy profi kézműves pékség műhelyében sütni.
/ Ha szeretnél teljesen kikapcsolódni, feltöltődni, jól érezni magad és együtt alkotni másokkal.
INFORMÁCIÓK
Időpontok:
Jelenleg nincs kiírt időpont.
Időtartam: a program 7 órás
Létszám: maximum 10 fő. Részvétel 15 éves kor felett ajánlott.
Képzettségi szint: kezdő szinttől
Ár:
Mit tartalmaz a részvételi díj:
/ Többféle kovászos kenyér receptet (többféle búzakenyér, 100% rozs, 100% alakor), illetve sütési terveket
/ Kovászt, melyet hazavihetsz, hogy el is kezd az otthoni sütést :)
/ Kenyér kóstolók kencékkel és kávé, tea, gyümölcs
/ Kisült kenyereket és egy saját tésztát szakajtóban, melyet már otthon sütsz meg
/ Kislétszámú csoportban minőségi oktatást, folyamatos segítséget
/ Műhelyhasználatot
Helyszín: A volt óbudai Budapesti Harisnyagyár épülete - 1033 Budapest, Bogdáni út 1.
Jelentkezz itt és levélben küldünk további információkat a helyszínről, felkészülésről, fizetésről.
Ha kérdésed van jelentkezés előtt, írj emailt! (workshop@kopic.hu)
JELENTKEZÉS
TI MONDTÁTOK
"Nagyon örülök, hogy résztvettem a workshopon, mert azóta ahogy mondani szokták más szintre lépett a kenyér sütés. A kovászos technika teljesen más, mint élesztővel dolgozni, és a tőled hallottakkal / látottakkal igazán jobb kenyerek készülnek azóta nálunk."
Gergely
"a család szó szerint nekiesett és 900 gr kenyérből 800-at kb fél óra alatt pusztítottak el. Most mindenki kenyeret kér karácsonyra, uh kezdhetek sütni, meg lisztet szerezni stb... kellett ez nekem??!! :)
Még annyit akartam mondani, hogy nagy varázslat ám ez... valami nagyon archaikus szépség jön elő az emberből, amikor agyag tárgyat készít, vagy kenyeret süt - tiszta lelki gyakorlat mindkettő, és az időzítés ellenére megszünteti az időt. ...
köszönöm az élményt, a rengeteg beletett munkát a részetekről, maradandó, tényleg."
Délia
"Életem legjobb programja/workshopja...
Két nap tökéletes kikapcsolódás, tanulás, alkotás, elmélyülés.
Először a kenyésütő edény készült el, aztán megtanultam hozzá a kenyeret is.
Profi szervezés, fantasztikus helyszín és oktatók. Akár ajándékba is. Ritkán mondok ilyet, de ez tökéletes élmény."
Gabi
"Már többször is próbálkoztam otthon a kenyérsütéssel a workshop óta, kb negyedjére vagy ötödjére csinálom. Azért írok, mert nagyon nagy öröm, hogy megosztottad a receptet és a készítési folyamatot, mert bár több éve csinálok kovászos kenyeret, sosem sikerültek ilyen csoda kenyerek itthon. ... Most pedig nemcsak én, hanem a körülöttem lévők is csodálják a sütőből kijött kis dínókat."
Veronika