Kópic Kenyerek

A Kópic kenyerek kizárólag magyarországi ökológiai gazdálkodásból származó lisztekből, élesztő nélkül, természetes kovásszal kelesztve készülnek. Teljes kiőrlésű lisztjeimet frissen, köves malmi őrléssel kapom közvetlenül a gazdáktól. Törekszem a “gyengéd“ dagasztásra és az alacsony sótartalomra, hogy minél inkább a gabonák természetes íze érvényesüljön a kenyerekben. A hosszú kovászos fermentáció a kenyeret táplálóvá és finommá, a glutént emészthetővé érleli. A magas vízaránynak és a kovász erejének köszönhetően pedig a kenyerek 5-7 napig eltarthatóak, meg nem romlanak, be nem penészednek.

Bánkúti búza kenyér

Összetevők: 70% bio teljes kiőrlésű bánkúti búza liszt, 30% bio búza kenyérliszt, víz, parajdi só

Rozs kenyér

Összetevők: 70% bio teljes kiőrlésű rozs liszt, 30% bio búza kenyérliszt, víz, parajdi só

Tönköly kenyér

Összetevők: 70% bio teljes kiőrlésű tönköly liszt, 30% bio búza kenyérliszt, víz, parajdi só

Fehér kenyér

Összetevők: 100% bio búza kenyérliszt, víz, parajdi só

iszb-20181120-26.jpg

Világosbarna kenyér

Összetevők: 75% bio búza kenyérliszt, 15% bio teljes kiőrlésű rozs liszt, 10% bio teljes kiőrlésű búza liszt, víz, parajdi só

Tönkölyös kenyér

Összetevők: 70% bio búza kenyérliszt, 30% bio teljes kiőrlésű tönköly liszt, víz, parajdi só