KÓPIC KENYEREK
A Kópic kenyerek kizárólag magyarországi ökológiai gazdálkodásból származó lisztekből, élesztő nélkül, természetes kovásszal kelesztve készülnek. Teljes kiőrlésű lisztjeimet frissen, köves malmi őrléssel kapom közvetlenül a gazdáktól. Törekszem a “gyengéd“ dagasztásra és az alacsony sótartalomra, hogy minél inkább a gabonák természetes íze érvényesüljön a kenyerekben. A hosszú kovászos fermentáció a kenyeret táplálóvá és finommá, a glutént emészthetővé érleli. A magas vízaránynak és a kovász erejének köszönhetően pedig a kenyerek 5-7 napig eltarthatóak, meg nem romlanak, be nem penészednek.
Alapanyagaink:
Kukutyin Műhely - Organikus gazdaság:
teljes kiőrlésű rozsliszt
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
teljes kiőrlésű bánkúti búza liszt
félbarna búzaliszt
búzakorpa
teljes kiőrlésű bözödi alakorliszt
búza kenyérliszt
Teljes kiőrlésű búza
Összetevők: félbarna búzaliszt, búzakorpa, szűrt víz, parajdi só
Rozs
Összetevők: 70% teljes kiőrlésű rozsliszt, 30% búza kenyérliszt, szűrt víz, parajdi só
Tönköly
Összetevők: 70% teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 30% búza kenyérliszt, szűrt víz, parajdi só
Fehér
Összetevők: búza kenyérliszt, szűrt víz, parajdi só
Világosbarna
Összetevők: 75% búza kenyérliszt, 15% teljes kiőrlésű rozsliszt, 10% teljes kiőrlésű bánkúti búzaliszt, szűrt víz, parajdi só
Tönkölyös
Összetevők: 70% búza kenyérliszt, 30% teljes kiőrlésű tönköly liszt, szűrt víz, parajdi só
Magos búza
Összetevők: félbarna búzaliszt, szűrt víz, tökmag, lenmag, napraforgómag, parajdi só
Alakor
Összetevők: teljes kiőrlésű bözödi alakor liszt, szűrt víz, parajdi só
Magos 100% rozs
Összetevők: teljes kiőrlésű rozs liszt, szűrt víz, lenmag, napraforgómag, parajdi só