Nevem Simonyi Kristóf, 2015 óta foglalkozom kenyérsütéssel. Az első kenyereimet egy brazíliai utazás során sütöttem, amikor egy másik utazó megtanított egy egyszerű, élesztős receptre. Ezután amerre jártam, szállásadóimnak hálából sütöttem a kenyeret, illetve hogy hegyi túrák során legyen mit ennünk. A természetes kovásszal már a Pipacs Pékségben ismerkedtem meg, ahol bő három évet dolgoztam egy nagyon jó csapat tagjaként, és kenyerek sokezrei kerültek ki a kezeim közül. Felemelő élmény volt számomra átélni a Pipacsban a kezdeti időszakot, fantasztikus volt a Tóth Marci és Fülöp Ádám irányította szakmai munkában résztvenni.

2017-ben teljes kiőrlésű kenyeret fejlesztettem és sütöttem a Kenyérlelke fesztiválra, amivel a Pipacs Pékség megnyerte ezt a kategóriát. Ez az eredmény megerősített abban, hogy a pék szakma hivatásommá váljon.

2017 nyara óta Szabó Edit kerámia-művésszel együttműködésben tartom a népszerű Kenyérsütő edény készítő és kézműves kenyérsütés workshopot.

Egy 2017-es francia tanulmányutamról ebben a cikkben írtam.